Sunday, March 28, 2010

Bola itu O...jadi?????

xadil??

berat sebelah???

anggaplah bukan rezeki kita...

maybe next time kita akan lebih berjaya...

itu namanya asam garam kehidupan...

xsemuanya indahh...

papepun...

uni. tun hussein onn dan politeknik merlimau....

masing-masing ade kelebihannya dan kekurangan....
pemain ker???cutenyee..

Thursday, March 25, 2010

Bersukan untuk Diet????


nothing special....
just ari nie main badminton...
macam x caye jee....
tp sebab member dah book gelanggang...
layan je...
peluh????
perhh.....mestilah....
macam mandi gitu...
aku alah2 pemain yg sangat pro...
(koya je aku nie)...
tapi besh sesangat....
tq to all my friends...
sara, lyn, ain, yan, muz....
pa'an, ady, jawe, hakim, ajib..
nanti next week kite main lagi...





Wednesday, March 24, 2010

hatiku beku....

saya rindu kamu...
sangat2....
tapi...
saya x leh nak buat pape....
i'm sorry...

Trouble Is A Friend...

trouble he will find you no matter where you go, oh oh
no matter if you're fast, no matter is you're slow, oh oh
the eye of the storm or the cry in the mourn, oh oh
you're fine for a while but you start to lose control


he's there in the dark, he's there in my heart
he waits in the wings, he's gotta play a part
trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh


trouble is a friend but trouble is a foe oh oh
and no matter what i feed him he always seems to grow, oh oh
he seems what i see and he knows what i know, oh oh
so, don't forget as you ease on down the road


he's there in the dark, he's there in my heart
he waits in the wings, he gotta play a part
trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh


so don't be alarmed if he takes you by the arm
i won't let him win, but i'm sucker for his charm
trouble is a friend, yeah trouble is friend of min, oh oh


oh how i hate the way the makes me feel
and how i try to make him leave, i try
oh oh i try


he's there in the dark, hes there in my heart
he waits in the wings, he's gotta play a part
trouble is a friend yeah trouble is a friend of mine oh oh


so don't be alarmed if he takes you by the arm
i won't let him win, but i'm sucker for his charm
trouble is a frind yeah trouble is a frind of mine oh oh
oooo oh oooo

Monday, March 22, 2010

I'm Going To The Gatsby Deodorant Street Fair...

salam semua....so, ari ni aku nak promote baik punye benda....apakah itu?????apa lagi kalau bukan Gatsby Deodorant Street Fair....bunyi pun macam sedap kan....ade fair fair lagi...macam fun fair yeee..( tapi mmg ade fun fair pun..heheheh)..rugilah kalo sape2 tak pergi...dapat juga bau deodorant 2....kalo dapat spray kat ketiak lagi syok...maklum, kalo ramai sgt orang, kan cepat berpeluh...bau lak ketiak tue..heheheheh.....pengsan lak orang kat sebelah nanti.....

lagipun kalo gi sane pun bukan tercongok je tengok orang...mane tau korang ade rezeki ke...dapat hadiahh...sebab ade LUCKY DRAW......best x?????macam2 ade tau.......sampai rm15k....wow.......hebat + besar-besaran gitu......selain tue jugak ade game....ada SUMO WRESTLING.....(so make sure sebelum datang korang buat latihan dan selalu tgk WWF...baru x pancit) hehehehe....and ade macam macam lagi aktiviti kat sane...pendek kata memang x rugi kalo korang gi sane......sape yg x peegi tue, ishhhhh.....rugilah sangat...bak kata arwah pakcik astro 2 MACAM2 ADA!!!!!!.......

lastly kalo korang berminat..tolong lah ke tempat nie:-
Vanue : Front Foyer, Ground Floor, Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
Date : 17th April 2010
Time : 10am till 5 pm

kalo korang nak tau lebih lanjut lagi, jangan malu, jangan segan tuk klik kat web nie...
www.gatsby.com.my/streetfair

tahukah anda????

1. tahukah anda apabila 350 ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150 ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan helikopter. ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter. tanpa air sirap mungkin helikoter itu tidak dapat disiapkan.

3. sebuah kereta yang dipandu selaju 220km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40km/j sekiranya kereta tersebut dipandu dari arah bertentangan.

4.tahukah anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

5.tahukah anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. tapi, orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila ia berasa lapar.

6.tahukah anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. tetapi, api elektrik rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

7. tahukah anda, jika nasi ayam dimakan dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan.. nasi ayam juga boleh digunakan untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan dibelanjakan oleh kawan kita.

8.tahukah anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar hingga beribu kilometer daripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa pertolongan kmpas. ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya sebenarnya.

9.tahukah anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. sebagaimanapun namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain ke arahnya. tetapi orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

10.dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca post ini telah cuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku dan tersenyum seorang diri..

Sunday, March 21, 2010

0LaLaLa....

buat baik berpada-pada...
buat jahat jangan sekali...
mesti semua orang pernah dengar kan ayat ni...ari nie aku nak cerita something...walaupun aku tidak tahu nak cerita macam mane..dan tidak tahu nak bermula dekat mane..mungkin kah aku patut bermula di highway????mane mungkin kan....bukan kereta yang hendak berlumba...ehh..apakah yang aku merepek nie...sorryyyyy.....jiwaku kacau.......
nape ade orang yang mula-mula baik dengan kita, then x baik dengan kite....then baik balik, then x baik lagi.....apakah ni hanya satu sandiwara atau permainan di sebalik tabir kehidupan????...mungkin kedua-duanya sekali.....tapi yang buat aku mcm hampeh dan terasa sakit hati sampai menanah hati ni bila dia menyatakan x salah nak contact kalo dah lame x contact...oooooo...macam tue pulak kan...bile rasa bosan ke teringin ke rindu ke baru lah contact??macam tue...bis tue kalo aku ni rasa bosan ke, teringin ke, rindu ke, x leh nak contact???adil ke???aku x tau ape permainan hendak die mainkan...ini bukan bola sepak, yang boleh tendang suka2.....pikirlah sedikit bro, kalo ko leh contact bile2 masa yang ko nak, x kan orang lain x leh nak contact ko bila2 masa yang orang lain nak....unfair lahh....aku bukan nak cari gaduh ke hape...time suka leh same2, pastu ko leh ckp ingat banyak kawan lagi happy...kire selame ni ko berpura2 happy ke??memang betul, kita xleh puas kan hati semua orang, tp jgn lah nak nafikan+bohongkan fakta yang betul...mcm lah ko x penah happy+ketawa dulu....bile ade silap, terus nak kondem ckp x penah happy or ape...tapi skarang ni aku x kisah....bak kate kawan aku, first time mungkin silap, tapi kalo second time, maknanya ade permainan yang ko aturkan...maybe ko happy bile buat macam tue....terpulang...ape yang penting, aku akan sentiasa doakan ko bahagia...aku x de nak doakan buruk2 pasal ko..aku tetap anggap ko kawan aku walaupun ko anggap aku bukan kawan ko lagi....dan aku harap ko xde buat benda ni dengan orang lain....

Friday, March 19, 2010

hang out with my luvly friends...

salam...today nak cite pasal hari bersosial sedunia...hehehe...apakah itu???hari aku dan kawan2 serumah aku berhibur+berlibur di johor bahru....konon2 last birthday ceremony sebab kan kitaorang ni kan last sem....so, nanti x dapat lah sambut birthday same2.hehehhe...alasan utk berhibur sebenarnya...tp oklah lahh...dulu kami g pangkor, tp sem ni x g mane2...xkan nak berhibur kat batu pahat je kan...bosan jerr..hehehhe...jauhlah skit kan......

so, kami g dua kete...disebabkan ade 3 org yang ade kelas pagi, kami pun gi lah lepas zohor..ikut jalan lame...(save skit duit.....hehehhe)...first kami g makan cendol...best gilerr..nasib aku x gile..kalo x teerus gi tampoi...hahaha.....tp mmg sdaplah..5 star gitu...walaupun tepi jalan.....heheh...disebabkan masjid kat sebelah warung tue, kami pun solat lah dulu..(berhibur, berhibur jugak..solat jgn lupe....)..after that, kami pun g danga city mall...main bowling and satu permainan yang baru kami main iaitu archery ataupun memanah...wah aku berasa seperti aku ni robin hood versi pompuan time memanah 2..hehehe..ape yang pasti memanah ni sangat susah berbanding menembak...maybe first time kot..kalo menembak kite dapat lah tengok target die..ni aku pun x tau nak tengok target kat ne..hehehehe...tp mmg best.....nanti leh main lagi...:)



then kami pun ke danga bay...nak lik kek kat secret recepi...maklumlah birthday kan.....niat hati nak makan kek kat hutan bandar kedai chicken chop yg murah+popular+sedap tue...tapi ramai lah orang...segan lak...heheheh...so pegilah danga bay balik tuk mkn2 kek....oh, lupe lak..sebelum makan kek, kami gi sungai segget..uptown gitu...gile ramai..dan banyak gak barang baru or second hand jual kat sane.....rambang mata..tapi xde beli pape pun..sbb x tau nak li ape..heheheh


tue lah aktiviti aku sepanjang hari rabu sampai ke pagi khamis..sebab kami sampai umah pada pukul 2 pagi...so, kire pagi khamis lah kan..heheheh....happy happy and happy sangat..bile lah leh hang out macam ni kan...huhuhuhu...

hobi baru..

salam..mcm lame x update blog nie...ye ke lame?????x kot....hehehe...ari ni just nak ckp pasal hobi baru aku selain berblog..heheheh....iaitu edit picture......walaupun aku ni bukan lah seorang photograher yg sangat hebat, apatah lagi bukan seorang pengguna SLR..(kadang2 aku guna camera hp jeee...cian kan...sape2 nak sonsper camera leh lahh...heheh)...tp aku rs enjoy n happy blajar editing nie...bile kite edit gambar, kite akan leka...bile kite leka...kite x fikir masalah kite....hehehe...ok x cara aku???walaupun aku rasa banyak benda lain aku leh buat, nak2 asigmentku yang berlambak2, dengan projek akhir aku....ishhh....kalo belajar, selalu je xde mood...nape lah kan......virus kot..hehehe...tue je kot aku nak cite....jumpe lagi erk...daaaa...

Tuesday, March 16, 2010

untukmu SAYANGKU......

sape yg tgh bercinta sila angkat kaki....heheheheh...acahh jee.....buwekssss.....so, ari ni aku nak share sikit...artikel ni aku baca kat i luv islam....so, kepada sape2 yang telah bercinta + bercanda + ber'couple' leh lahh ambik masa kejap yee....jgn malu2 nak singgah..and jangan lupe take note...esok lecture nak kasi kuiz kat kelas...hehehehe....ade 10 nasihat + panduan yang boleh dijadikan renungan...

1.jangan kamu biarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan nya...(so, gadis2 kat luar nie termasuklah aku, remember this...)

2.bercinta dengan skadarnya.maybe dia bukan jodoh kita..(sayang tue berpada-pada...jangan sayang 100%)

3.jika kau ingin berbahagia seumur hidup,tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum kau berhak menjadi milik si dia...(aku pun x berapa paham adakah maknanya...maybe pelamin anganku musnah kot...hehehe)

4.jika kau menyintainya, binalah asas perkahwinan..(kawinlah cepat..kurang maksiat..)

5.jika ingin pasangan terbaik untukmu, mestalah menjadi terbaik untuk pasangan untuk pasangannya..(kalau diri kita x perfect, apatah lagi orang lain...)

6.kebahagian yang kau lihat sebelum berkahwin adalah palsu,yang hakiki adalah selepas ijabkabul....

7.membina keserasian sebelum kawin bukanlah cara berdating, cukuplah kau tau apa yang perlu kau tahu..(ehemmmm....sussah skit ni)

8.bercintalah untuk mencintai cintaNya...(iaitu Allah Taala)

9.jika belum bercinta, tahan dirimu untuk bercinta sehingga yakin cinta tersebut membawaku ke gerbang perkahwinan...

10. jangan biarkan nafsumu dengan cinta yang tidak diterima di sisi ALLAH , kelak Dia akan menarik kebahagiamu...

mungkin nasihat ini tidak releven kepada seseorang, tetapi releven kepada orang lain...apa yang pasti, masing2 mempunyai akal fikiran yang boleh berfikir sama ada baik atau buruk....


Sunday, March 14, 2010

ATTENTION: HANYA UNTUK LELAKI

attention...kepada semua lelaki-lelaki yang berada di luar sane, ni ada tips tentang lelaki idaman wanita....walaupun kamu semua ni tidaklah se'handsome' johnny deep, segagah the rock, sekaya beckham tetapi mempunyai ciri-ciri seperti dibawa, isyaallah kamu masih boleh mendapatkan gadis atau wanita idaman yang kamu minati, idami, sayangi....so, let check yourself......

1. yang meletakkan urusan Tuhan mmelebihi segala-galanya..

2. yang tidak malu berkata: "Saya minta maaf, sayalah yang bersalah,"

3. yang bercita-cita besar dan berusaha untuk mencapai cita-cita nya.

4. sentiasa tersenyum, merendah diri dan mesra dengan sesiapa sahaja...jangan sombong tidak menentu..awas ye...

5. melihat kesilapan diri sebelum melihat kesilapan orang lain.

6. yang boleh berkongsi ilmu pengetahuan

7. yang boleh membantu dikala kesusahan

8. menyayangi orang lain selain diri sendiri

9. yang dapat melihat pelbagai pengaruh buruk dan tanpa ragu-ragu berkata "TIDAK"

10.sentiasa menjadi diri sendiri..jangan suka berpura-pura..

ini hanya sebagai sampingan sahaja....apa yang pasti, ajal jodoh itu ditentukan oleh ALLAH taala...mungkin kita akan bertemu dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang betul iaitu jodoh kita..

Wedding+football+kenny rogers

salam...so ari ni ade cite best...kalo x best pun buat2lah best ye..tolong lah demi menjaga hati aku ni..plzzzzz..hehehe...first, aku balik melaka minggu nie walaupun sepatutnya aku x leh balik..sebab cousinku kawin...(adakah ni 1 alasan??atau kebetulan???hehehe....)tp aku balik xsampai pun 24hours..kejap je...huhuhuh...walaupun aku xde lah rapat sangat ngn cousin aku, tapi aku ttp meraikan hari bahagianya...wahhh...baek x aku??nana is so kind..hehehe.majlis wat kat kg aku..maybe xde lah semeriah mane, tp kalo ade kompang and ade muzik2 kire meriahlah bagi kg aku tue..sbb sebelum ni xde la kompang2...hmmm...dalam kul 2 aku gerak balik ke batu pahat...hujan bukan main lebat...mata aku pun mcm sejuk je time drive..terkelip2...hehehe...


then bila sampai batu pahat dalam kul 4 lebih, member aku ajak lah tgk bola sepak...UTHM vs PJB...walaupun aku ni bukan lah peminat fanatik bola, layan je lahh..kalo x kna dok umah sorang..lagi busan...ramai jugak lah orang yg jd penyokong ..and for sure ramai jugak HOT DUDE.....i like...hahaha..aku ni kalo bab2 tendang2 x de lah reti sangat, aku tgk budak2 main bola ni mcm same je....hehhe...tp kalo bab2 gelakkan dorang main, tue aku suka...hehehe...bukan jahat, saje je...suka2....yang aku x tahan si abe...mu ni saje je nak orang usung mu yee..drama king betul mu abe...dan si bidi menjadi hero time game 2....ye ke hero???komfius.....jadi bahan adelah....tp ko mmg goal keeper yg sempoi n lawak....menjadi hiburan kepada kami...hehehe....apa yg pasti aku buka rs menonton UTHM vs PJB tapi aku rasa KELANTAN vs PJB ..wahh...meriah3 ..finally mestilah u aku yang menang....2 vs 0 tue..mmg sengit sampai senget..hahaha...berbaloi aku g tgk....ramai pemain2 yg HOT DUDE gituu...tercuci mata i.....hehehe....


blik tengok bola, pe lagi...g bp mall lahh...niat nak li big apple a.k.a. donut....tp terbeli lak kenny rogers...yummmm...lame aku ngidam.....akhirnya, dapat jugak aku makan.....best........ngn macaroni chess+potato salad+mashed potato beserta ayam panggang...uhhhh...lazat sehhhh.....hancussss diet aku slama seminggu ni...hehehe....papepun, slagi leh mkn kite makan..betul x??hehehe


tue je kot aku nak cite...nanti bosan lak aku membebel je....hehehe..peace....

Saturday, March 13, 2010

xde ong ler....

ari ni sume yang aku wat ade je yang x kena..dah lah blog ni td cacamerba...mcm cermin dah jadinya...berdouble2 gitu.....then, nak gi tgk alice wonderland xdpt.sebab tinggal seat yang depan sekali...sure lenguh leher aku kalo g tgk..huwaaaa...so, gi lah tgk v3 samseng jalanan...awal2 ok lahh..not bad..ade gak yang lawak2..yg pasti x de pun same ngn adnan sempit..so, don;t worry ye farid kamil...tp part ending die...aduihhhhh....sgt2 mengecewakan hatiku yang mmg sedang kuciwa.....dah lah tetibe abis...then ade watak dalam tue aku x tau peranan die apatah lagi name die dalam cite nie..(amboi aku nie suka2 je komplen..huhuh)....tp bolehlah...papepun farid kamil, keep it up...ok.....peace...

Friday, March 12, 2010

tolonglah aku....

salam kawan2ku yang cantik2 an handsome2 sume.(beli jiwa nampak..hahaha)...aku tgh comfusingla..nak ke xnak...hmmmm...nak ke sambung blajar lagi atau terus keje???mane satu lah kan.....dah lah hutang aku berlambak2 ngn ptptn...kalo la hutang byk sgt, mcam mane aku nak kawin..huwaaaaaa..nampaknye duit abis dok bayar hutang je..x kawin lah aku gamaknya (tp kalo bakal husband ku nak support kawin best jugak..hahaha..keji je bunyinye).....
kalo aku mintak sambung, sure dapat punye..(perasannya aku..comfident jeee...hahaha)....tp keje belum tentu dapat kan....kalo lah org yang ambik aku praktikal 2 kasi aku keje terus mesti best..xyah aku pening2 cari keje..encik mmg rugi x ambik saya bekerja kerana saya seorang yang komited, lg berdedikasi...wahh...ayat ampu gituuu....walauapepun, aku akan hantar surat tuk sambung master 2, kalo dapat keje best aku x pi lah belajar...xpun aku postpone bljar...geliga x otak aku...hehehehe....buwekkkssssss....

Thursday, March 11, 2010

aku adalah aku...

aku bukan baik sangat nak ckp orang lain jahat macam syaitan..

aku bukan 'cool' sgt nak cakap orang lain emos x tentu hala...

aku bukan 'releks' sangat nak cakap orang lain gabra tahap cipan...

aku bukan cantik sangat nak cakap orang lain buruk macam hantu...

aku bukan pandai sangat nak cakap orang lain bodoh macam pak pandir..

aku bukan berani sangat nak cakap orang lain penakut nak mampus...

aku bukannya alim sangat nak cakap orang lain buat maksiat...

apa yang pasti, aku adalah aku..seorang hamba Allah yang lemah...yang sentiasa melakukan kesalahan, sama ada sedar atau tidak.....yang sentiasa memohon petunjukNya....dalam melayari kehidupan sehari-harian.....

Tuesday, March 9, 2010

kerna terpaksa....

maafkan aku..
aku bukan sengaja...
nak membuangmu dari hidupku..
sebenarnya aku sangat2 sedey...
mcam nak menitis air mata ku...
tp...
aku terpaksa...
membiarkan ko pergi...
suatu hari nanti ko pasti dtg kembali..
ke pangkuan ku....
selamat tinggal rambutku..
hehehe....

Monday, March 8, 2010

aku bukan billy miligan

korang tau x sape 2 billy miligan....aku pun baru tau tahun lepas, sbb aku bc novel...aku ingat name tue just suka2 letak..rupe2nya ade orang name tue..kalo korang x tau, leh lah search kat tenet....sangat glamor+hot dude lagi mamat ni..hohohohoh....

ape yang aku nak sampai kan kat cni, aku bukan mcm billy miligan yang mempunyai banyak karektor....yang pasti aku adalah aku...x jahat dan sangat baik..(ini bukan cobaan...hehehehe)...maybelah aku akan berbeza sbb x de chemistry..beselah kadang2 maybe kita leh borak ngn orang lain, sometime kita x de nak borak...kalo ade chemistry, mesti ade topik nak borak...so, jgn sbb aku diam, ade yang mengatakan aku ade 2 personaliti..(wah cehhhh..ayat x tahan..)....maybe chemistry akan ade, cume lambat detect je...hehehe...so, maybe next time chemistry 2 akan ade...don't worry.....

lu bikin gua panassssss.......dowhhh.....

aku rasa bukan aku je yang panas...mungkin korang jugak akan panas...skarang ni mcm menjadi2 lak kes buang dan dera anak kan...mcm musim lak..(kalo buah 2 xpelah ikut musim..hmmm)...dorang ni kalo rs x nak anak itu tue, baik bagi je kat orang2 yang nak anak....ingat senang ke nak nak buat anak????dah lah kena tunggu 9 bulan...ramai orang yang x dapat ank, tp nak ank..korang ni lak dah dapat ank, x tau nak jg ank...akal ade, otak ade....xkan lah otak 2 letak kat kepala lutut lak kan...haiwan pun sayang ank...korang ni lagi keji lagi haiwan...nanti jgn sampai menyesal kemudian hari suda....time 2 korang nak sangat anak tp x dapat anak...time tue baru tau langit tue tinggi ke rendah.....anak tue kan anugerah dan pintu rezeki kita, so sayanglah dorang...nanti bile kita dah xde lagi kat dunia ni, dielah yang akan sedekahkan al fatihah kat kite....so,pikirlah dulu sblm buat pape..gunakan lah kewarasan akal fikiran, bukan gunakan nafsu dalam membuat keputusan....

Sunday, March 7, 2010

nothing...just sharing....

hiduplah seperti lilin menerangi orang lain,walaupun bahang membakari diri kita..
-----------------------------------------------------------
kasihanilah musuhmu, berbuat baiklah pada orang yang membencimu, mintaklah berkat bagi orang yang mengutukmu. berdoalah untuk orang yang mencaci kamu...
-----------------------------------------------------------
kenangan indah masa lalu hanya untuk dikenang, bukan untuk diingat..
-----------------------------------------------------------
senyumlah....sesungguhnya senyuman itu dalam menutup hati yang luka...
-----------------------------------------------------------
jangan terlalu memikirkan pandangan orang terhadap kita, fikirkan apa pandangan kita terhadap diri kita...
------------------------------------------------------------
cinta seringkali akan lari bila kita mencari, tetapi cinta jua seringkali dibiarkan pergi bila ia menghampiri..
------------------------------------------------------------
jika kejahatan dibalas kejahatan, itu adalah dendam. jika kebaikan dibalas kebaikan itu adalah perkara biasa. jika kebaikan dibalas kejahatan, itu adalah zalim. tetapi jika kejahatan dibalas kebaikan, itu adalah mulia dan terpuji...
------------------------------------------------------------
hargai bila berdua, sayangi bila bersama, maafi bila terluka, rindui bila berjauhan, fahami bila keliru, nasihati bila terleka, ingati bila sunyi, inilah perasaan...
-------------------------------------------------------------
jika mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya, walaupun dia tidak lagi berada di sisi kita...
-------------------------------------------------------------
bertemanlah dengan orang yang suka membela kebenaran.dialah hiasan dikala kita senang dan perisai diwaktu kita susah...
--------------------------------------------------------------
tak seorang pun sempurna. mereka yang mau belajar dari kesalahan adalah bijak. menyedihkan melihat orang berkeras bahwa mereka benar meskipun terbukti salah..
--------------------------------------------------------------

h@r! PeRtUN@G@N.....

hehehe...bukan aku ye yang bertunang...jgn silap+comfius+terpinga2......kawan aku lah yang tunang....kawan sekolah aku...jelesnye tgk dorang...ramai yang dah tunang, dan ramai lah jugak yang dah kawin...bile agaknya aku kan??tapi x pelahh...aku kan masih muda remaja...(perasannya aku...hahahaha)....x terdesak lagi kot kan. baru 20 tahun la katekan..muda tue....betul xx??hehehehe.........maybe jodoh dorang dah sampai...papepun, aku wish korang sume happy ever after...insyaallah kawin nanti aku datang ye...peace no war...








*shulie si tunang orang*




*tolong ye kasi kilat kuku saya:)*

Friday, March 5, 2010

home sweet home....

saya suka rumah saya..

saya cinta rumah saya...

tiap-tiap minggu saya nak balik rumah saya...

bile balik rumah saya, saya x buat kerja sekolah saya...

sbb saya sangat malas nak buka buku saya...

tapi minggu dpn saya x leh balik rumah saya(tapi saya x janji lahh..hehehehe).....

sbb kerja saya semakin m'gunung2 tingginye..

hanye sebulan sahaja untuk saya siapkan kerja2, projek2 dan asigment2 saya..

saya akan merindui rumah saya...

poyo x saya????hahahaha

Thursday, March 4, 2010

ade berannnnnnii???????



*ade sape2 nak gi x????jomm*





macam mane erk nak start....kadang2 blur jugak nak starting blog ni.....kadang2 tepu+beku+tebu...(erk...bukan ke tebu 2 minuman..silap lak..hehehehe)....so, let start our story....ari ni terpaksa g ke site...padahal sangat malas...sbb site yang sangat x menarik...mane lagi kalo x landfill atau bahasa lain die tempat pelupusan sampah daaa......ingatkan kami nak tipu jer....kire ambik gmbar dr luar, tp x baek kan...tuhan tau....dosa maaaa....so, mlm sblum gi tue kami dah standby penutup hidung tue...(ape erk bahasa saintifik die....adoi....time ni nak lupe....yayayya..mask..correct2...mask..)






so, kul 8 pg kami gerak lah dari umah sbb g site kena gi ngn kenderaan sendiri...3 kete kami gi...lebih kurang 12 orang kot....g pun landfill kat simpang renggam je...around kul 9 kami sampai kat majlis daerah ...lepas briefing kat sane, br leh g kat tapak landfill 2...jauh gak lahh...dalam 18km kot.




time sampai 2..perhhhh...cantik sungguh pemandangan....seperti berada di pergunungan fuji..dengan burung yang berterbangan....nice view..dan tidak ketinggalan bau yang sangat harum...(hehehehe....ni sume hasil ihsan kite sume mencantikkan dan mengharumkan kawasan nie....)..actually kawasan ni adalah kawasan gaung asalnya dan ketinggian sampah pada hari ini adalah 81m dari aras laut...(wahhhh...dasat x kawan2.....berapa banyak sampah yang kita buang sehari agak2nya)...





* tue die air sampah yg harum..huhuhu*




kawasan bawah die mmg agak harum sbb laechate (air sampah daaa) bertakung kat ctu...tapi bile g ke puncak gunung fuji ni...dah x bau dahhh...hehehe...tp anjing mmg banyak lah berkeliaran..bermain2 kat sane...heheheh....so, kena beware lah...yg penting jgn pijak tahi die suda....samak nampaknyeee....hahahaha...




*cantik x background blakang 2*


kat sane pun ade briefing lagi...ngn kontraktor yang conduct kat sane lahhh...tp rs nya kami banyak ambik gambar..macam2 pose ambik...maklum lah..kan gunung fuji...susah nak pi 2..setahun x sekali pun gi...hehehehe...dalam kul 10.30 kami dah gerak keluar dari sane...




*tunjukkan kami jalan yang benar..*


moral of story, kite mestilah berterima kasih kat orang2 yg pungut sampah kat rumah kite 2..jgn lak dok pndang mcm x de mata...kalo dorang xde, hidup la kite ngn sampah..ade brann ker?????..dorang 2 sebenarnya penyelamat alam ini....thanks ye kat SOLID WASTE MANAGEMENT....


*bakal2 doctor...hohohho*

Wednesday, March 3, 2010

i luv u or i like u????

di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang,
di hadapan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.

di depan orang yang kita cinta, kita akan kaku,
di depan orang yang kita suka, kita akan tersenyum.

di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata,
di depan orang yang kita suka, kita bebas berkata apa sahaja.

di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu,
di depan orang yang kita suka, kita menjadi diri kita.

betul ke??????komfius lahhh....


offline,online or invisible...kantoiii...

hehehe...la ni aku dah tau dah same ade org tue online, offline or invisible....thanks erk ajib sebab kasi aku website tue kat aku....so, kite tau lah kalo org tue appear permanently offline ke hape...tp x kisah lahh...saje2 tambah ilmu tentang teknologi maklumat nie...even aku bknlah budak course IT, tapi tak salahkan tambahkan ilmu...hehehehe....aku dah try dah ngn member aku..kire web tue leh pakai la.....so, next time senang lah nak detect...hehehehe...jaga2 cik salmahhh..(mcm cite p.ramlee lak.hehehe.)

OMG!!!!!!!!! ish3.....

disebabkan ari ni satu hari aku x de kelas, jadi memang bosan lah...nak tdo pun sampai x boleh nak tdo...so, aku pun buat lah kuiz yang ade at facebook 2....hehehe....nak buat boleh, tapi jgnlah percaye....lagipun just suka2 je kan....lawak jugak kadang2 result die tue...pape pun, ada gak keje dari xde...(padahal asigment n psm byk x siap...huhuhuh)....



*hahahaha.....betul ke makna ni????yang L tue x tahan...hahahha*


*where's the love???..OMG!!!*


*lambatnye......mane nak cri erk...*


*Jiwangnyeee*


with wisdom,we explore...

video

niyang rapik????oklahhh.......

so ari ni 2 mac....sepatutnya aku ade kls malam ni..kelas rekabentuk bekalan air...heheheh....aku punye lah standby tuk ke kelas...ingat lps isyak nak pi la kelas.....tetibe lyn mendapat satu sms yang berbunyi..."kelas batal malam ni ye".....yahoooooo....hahahaha...mmg syok....tanpa berlengah lagi lyn dan sya terus tgk kul bape tayangan niyang rapik....hahaha...walaupun plan kami adelah esok hari, sebab esk langsung xde kelas, tp disebabkan jiwa kami yg membara lagi bergelora, kami gi mlm ni jugak....

tayangan 2 start kul 10.30....tp kul 9 dah kuar umah...hahaha...dasat kan???tgk kat MBO square one...so, window shopping la dlu....pi sane lak jumpe lak ngn lecture kami...wah.....berborak punye berborak sampai lahh kul 10.30....bile dah 10.30 msuklah kami....disebabkan aku ni penakut skit, aku pun duduklah kat seat tgh....dan aku rasa adalah dalam 70% cite tue aku tutup muka....(2 sbb aku x suke tgk cite hantu...aku lagi suka cite action...wachaaaaa....)walaupun begitu aku tetap tgk dalam takut2 aku....ade lak lawak die kat cite ni sbb SAM berlakon...(SAM??remind me someone..his S.A.M..opssss).....

last, kul 12 pagi habis lah cite die....not bad lah kan....tp bile pikir, takutkan pasal santau2 nie, or ilmu hitam ni...mintaklah dijauhkan.....xbaik berdendam kan....pape, mmg syok lahh....i'm happy today....

Tuesday, March 2, 2010

skip this topic...tipu jer..hahahah..

hmmm....xtau kan mcm mane nak start..susah jugak kadang-kadang nak tulis...mcm nak buat tesis je...hurmmm...'die' seorang kawan aku ...yang aku rs dah kenal lame dahh even taklah kenal sgt.....maybe since abis form 5....pada awalnya aku sangat happy berkawan dengan die, boleh berborak, boleh bergurau, dll...tapi la ni, 'die' semakin jauh..ntahlah..maybe salah aku...tak sure lah sangat...hehehe...kadang2 aku ingin sgt nak tgr 'die' nak sangat borak ngn 'die' , tapi aku tau, mesti die x kan balas or respon...(bkn aku xde kawan lain, tp ntahlah..maybe aku mcm rs selesa kot)...so aku berfikiran maybe aku nie dah x de kot dalam senarai kawan die lagi...sedih memang la sedih kan..bile kite dah baik, then benda tue tetibe hilang...xtau ghaib ke mana..tp maybe sedih aku ni sekejap je kot ...aku pun x nak lah ganggu hidup orang kalo orang dah x suka...xleh nak paksa kan...so,aku terima semua nie dengan redha..maybe ade hikmah disebaliknya yang aku tak tau...bagi aku, 'die' ttp kawan aku sampai bile2....



p/s: bnda ni aku baca kat blog orang...tp ade tokok tambah dari aku...baru best...hehehehe....

hatiku terusik lagi....

benda ni aku baca kat satu website..ntahlah...tetibe bile aku fikirkan, dalam jugak maksudnya...maybe selama nie kite x penah terfikirkan ia....moga, ini boleh jadi renungan kite bersama.....



"assalamualaikum," sana

"wa'alaikumussalam," sini

"terasa macam nak cakap dengan seseorang,"sana

"fasal apa?" sini

"sibuk ker?"sana

"agak," sini

"ok,"sana

"Allah kan ada,"sini

"tahu," sana

"Allahlah tempat mengadu,"sini

"ya baik," sana

"bangun malam ni. jom sama," sini

sana senyap

"kan bagus kalo ada di sini,"sana

"tak bagus pun," sini

"nape?," sana

"orang kata ukhuwah tu lebih manis bile jauh,"sini

"bile dekat asyik nak gaduh je," sana

"rindu sebenarnya," sini

"kenapa tak cakap," sana

"saje.nak didik sabar. ada ujian yang lebih besar tak lame lagi,"sini

sana senyap

sini senyap

Monday, March 1, 2010

happy birthday syida....

heheeh......syida, sorry lah ye..aku terlupa lah birthday ko...even terlambat, tapi still ari yg same kan....hehehehe..maklum lahh..umur makin meningkat..banyak lah masalah nak kena ingat..(ye2 la 2 banyak masalah...)...so, di sini aku nak wish ko happy birthday, panjang umur, murah rezeki....aku akan sentiasa doakan kebahagiaan ko dari jauh ye sahabat ku....diam x diam dah nak dkt 6 thn kite kawan dari poli sampai kat U even kite x satu kelas.....tp kat U ni ko slalu tinggalkan aku seorang...huwaaaaa...mentang2 dah ade kawan baru....huhuhuhuh...(sedey nyeee....)tp x pe, nanti ko bwa aku g jln2 kat kedah naaaa.....yang ang dok kata ade mall baru kat jitra 2 kan.....hehehehe.....pi pantai merdeka ka gunung jerai ka....hahahahaha.......pape pun kite ttp power puff gurl...ko, aku dan dayan......hehehehe.....friends forever......(^_^)


yang ke yank????

yang coba kau jujur padaku
yang foto siapa di dompetmu
yang kok kamu diam begitu
sayang jawab atau aku pergi sayang

aku tak mau bicara
sebelum kau cerita semua
apa maumu, siapa dirinya
tak betah bila ada yang lain

jangan hubungi ku lagi
ini bisa jadi yang terakhir
aku ngerti kamu, kau x ngerti aku
sekarang atau tak selamanya

yang jangan kira ku tak tahu
yang tak mudah kau bodohiku
yang cuba dengarkanlah aku
sayang masih pantaskah kau ku panggil sayang
aku tak mau bicara
sebelum kau cerita semua
apa maumu, siapa dirinya
tak betah bila ada yang lain

jangan hubungi ku lagi
ini bisa jadi yang terakhir
aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
sekarang atau tak selamanya

aku tak mau bicara
sebelum kau cerita semua
apa maumu, siapa dirinya
tak betah bila ada yang lain

jangan hubungi ku lagi
ini bisa jadi yang terakhir
aku ngerti kamu kau tak ngerti aku
sekarang atau tak selamanya

'emo' ke saya???

ye..aku memang seorang yang emo...dan aku rasa sume manusia mempunyai perasaan emo ini...mestilah kite ade perasaan mara, sayang, suka, benci, menyampah, rimas etc....aku rasa kalo lah ade orang ckp.."oh sy bkn seorang yang emo" , mmg pelik lahh...kite ni bkn tunggul kayu...aku rasa kalo tunggul kayu tue boleh berckp, mesti die akan ckp "sy pun emo jugak"......btul x???


tp yang beza nye cr kite nak mempamerkan emo kite 2...ade setengah org die TIDAK akan mempamerkan emo die scr direct...maybe die simpan perasaan die tue kat dlm hati...xkire lah mara ke, benci ke, syg ker....kalo terperap lame sgt kat hati tue, bile die meletus, for sure mcm lava gunung berapi kan....berapi2 gitu...hehehe...2 kire tahap max lah.....jgn ade yg kojol suda...hehehee.....


yang sesetengah org lak AKAN pamerkan emoo die scr direct...die akan tunjukkan emo die ari tue jee....esk die akan lupe hal yang smlm 2...kdng2 kite nak org tau pe yg kite rs spy org xde lah nak m'blame' kite jee....



so, kesimpulan nye, kite sebagai manusia perlu ade give and take, perlu paham antara satu lain...kite x leh suruh orang ikut cara yang kite hendak, dan orang pun x leh suruh kite ikut cara yang orang hendak..(berbelit lak ayat..tp phm kan pe yg aku nk ckp 2...)..kalo kite nak orang 'happy'kan kite, kite mestilah 'happy'kan orang lain itu....kadang2 bile kite rs kite dah cube sebaiknya untuk happykan orang, tp org tetap m''gatakan sebaliknya....jadi, 'set'kan lah kan fikiran kite yg kite ni hanye manusia biase.....xde yang sempurna...




p/s: i'm happy being with all my friends....i alwayz pray for urs happiness..let bygones,be bygones..